A Gólya Szövetkezet kerékpáros futárszolgálata 2020 márciusában kezdte meg működését. Budapest területén szállítunk, a legváltozatosabb megrendeléseket teljesítve, egy borítéktól kezdve zöldségesládákon át a háromajtós szekrényig. 

Munkánk során a városismeretünkre, leleményességre, és az emberi erőre támaszkodunk, igyekszünk rugalmasan teljesíteni a megbízásokat, megfizethető árakon. Úgy gondoljuk, hogy a városi közlekedésben és teherszállításban azonnali, gyökeres változtatásra van szükség, mert a jelenlegi gyakorlat káros az emberi egészségre és társadalomra, és nem fenntartható, mert a kifogyóban lévő fosszilis energiaforrásokon alapszik.

Célunk, hogy a munkánkon keresztül támogassuk egy új gyakorlat létrejöttét, és mindennapi példákon keresztül mutassuk meg, hogy emberi erővel is lehetséges az áruszállítás, bútorszállítás, méghozzá hatékonyan, zajszennyezés és károsanyag-kibocsájtás nélkül. Természetesen nem tudjuk felvenni a versenyt a benzin- és dízelmotorokból felszabaduló több száz lóerőkkel, azonban a mindennapi működésünkön keresztül meg tudjuk mutatni, hogy a legtöbb esetben ennél sokkal kevesebb is elég hatalmas dolgok megmozgatásához. A mai városi környezetben az irreálisan sok gépjármű ellehetetleníti a közlekedést - ez pedig szintén előnybe helyezi a kerékpáros, teherkerékpáros szállítást, amivel az autóforgalmat megelőzve lehet célba juttatni a kívánt csomagot, parkolási nehézségek, üzemanyagköltségek nélkül.