A Gólya Presszó az egykori Ganz-telep nyugati szélén álló ipari épületből kialakított kocsma és közösségi ház Budapest VIII. kerületében, az Orczy és Golgota terek között található.

Az épületet a Gólya dolgozói és szövetséges önkéntesek alakították át a jelenlegi funkcióihoz alkalmassá. A vendéglátás három szinten működik:


A földszinten, a korábban a gyártelep áramellátását biztosító trafóház most koncérttérként és nagyobb beszélgetések, konferenciák helyszíneként szolgál, a programok ideje alatt ideiglenesen nyitvatartó italpulttal. A bejáratnál faliújság tájékoztat a környék fontos ügyeiről. Az emeleten - ez a '70-es évekig az üzem irodaháza volt - az állandó pult és kényelmes bútorok várják a vendégeket. Az itteni kistermünk a vendégtér részeként működik, de bérelhető nyitott és zárt rendezvényekre, hétfőn és kedden 19:00-ig pedig a Gólya Ifjúsági Klub helyszíne. Működik benne egy helyben olvasható képregénykönyvtár, egy szabadpolc, és társasjátékokat is lehet kölcsönözni.
A pult alkoholos és mentes italokat, melegszendvicset és kocsmai snacket kínál. A közeljövőben ezen a szinten nyílik újra a (Gilice) konyha ebédmenüvel. A pult mellett elérhető a “plusz egy fal”, amelynek segítségével meg lehet vendégelni valakit, aki nem engedheti meg magának a fogyasztást. A lépcsőn tovább haladva a legfelső szintre érünk, ahol tetőterasz fogad bennünket sok növénnyel és kilátással a tágabb környékre.

A Gólya Presszó szövetkezeti alapon működő találkozóhely, programjaiban a szolidáris, közösségi, szövetkezeti elvek megjelenítésére és következetes képviseletére nagy hangsúlyt fektet. Számos szövetséges szervezettel dolgozunk együtt, akik használják a tereinket, és akikkel közösen gondolkodunk.